16.10.2012 - RU-AaKoo 04.10.2012 - AaKoo-Piranha´s 6.10.2012 27.09.2012 - Kannatuskortit

Aakoon kauden ensimmäiseen kotiotteluun saapui viimekausilta varsin tuttu vieras naapurikaupunki Kotkasta eli Piranha´s. Lähtökohdat otteluun olivat aika heikot kun kotijoukueen kokoonpanoon saatiin juuri ja juuri 10 pelimiestä ja 2 maalivahtia. Kotijoukkueessa esiintyi ensimmäistä kertaa tuttu mies penkin takaa kun Sami Inkiläinen oli pukeutunut vaihteeksi pelipaitaan. Varsinkin puolustajien tontilla oli varsinainen kato kun  puolustajista vain Jyri Turtiainen oli pelaavassa kokoonpanossa. Valmentaja Petri Ampuja siirsikin niin Inkiläisen,Petri Tirkkosen kuin Tommi Hännisenkin puolustajaksi pelin ajaksi.
 
Aakoo sai otteluun varsin hyvän alun eikä kokenut vierasjoukkue meinannut saada millään pelin juonesta kiinni, sen sijaan kotijoukkue painoi vimmatusti hyökkäyksiä kohti Esa Tirkkosen vartioimaa Piranhas maalia. Ari Huusko avasi maalihanat viiden peliminuutin kohdalla Petri Tirkkosen laukauksen osuessa miehen luistimiin ja näin siis maalimerkintä Huuskolle. Aakoo painoi vimmatusti kiekkoa vieraiden päätyyn ja kohta olikin Jyrki Mäntylän vuoro esitellä jo tutuksi tullutta tuuletustaan, vielä kun Matti Nykänen onnistui viemään kotijoukkueen 3-0 johtoon ajassa 18.37 näytti peli todella olevan kotijoukueen hallussa. Liekö hyvän olon tunne vallannut ja pienoisen hermoilun tuloksena vain minuutti edellisestä onnistui Janne Valerius kaventamaan erätaukolukemiksi 3-1.
 
Toinen erä alkoi lupaavasti kun heti erän alussa Aakoo pääsi ylivoimalle ja Nykänen viimeisteli komealla laukauksella maalin yläkulmaan illan toisen osumansa. Tämän jälkeen tunteet valtasivat kalajan kiekkopyhätön ja hieman tuomarilinjakin oli hakusessa kun miehiä komennettiin jäähyaitioon milloin mistäkin syystä. Aakoolle tarjottiin ylivoimaa runsaasti mutta vaikka peliä päästiiin pyörittämään jopa 2 miehen ylivoimalla ei kiekkoa Tirkkosen ohi saatu. Ja niinkuin monessa pelissä käy vastustaja kiittää virheistä. Aakoon hakatessa kiekkoa Tirkkoseen niin kävi kalaparvi parilla vierailulla Lavin vartioimalla maalilla ja teki erän loppuun reilun puolen minutin välein 2 kavennusmaalia ja erätauolle mentiin lukemissa 4-3.
 
Kolmanteen erään lähdettiin siis varsin tasaisissa merkeissä. Kotijoukkueen eduksi on sanottava että suurempaa väsymystä ei ollut havaittavissa vaikka materiaali oli aika kapea. Hyvin jaksoivat miehet luistella ja useita maalipaikkoja luotiin molempiin päihin. Hieman ennen erän puoliväliä alkoikin sitten tapahtua kun Aakoon päädyssä kamppailutinteessa ilmeisesti polvensa vääntänyt Valerius jäi kulmaan makaamaan tuskissaan kiekon siirtyessä jo keskialueelle. Tuomarit eivät peliä laittaneet poikki ja kun kiekko tuli Piranha´s pelaajista Juha Virolaiselle vihellys kuului, oli Jyri Turtianen jo miestä taklaamassa. Tilanteessa Virolainen ei osannut enää taklausta odottaa vaan sai kovan tällin hieman vihellyksen jälkeen ja pahan näköisen haavan samalla nenäänsä. Tilanteesta Turtiainen suihkuun ja Virolainen penkin päähän paikattavaksi. 5 minuutin alivoiman Aakoo kesti hienosti ja heti rangaistuksen jälkeen iski kiekon häkkiin jälleen Mäntylä illan toisellaan, paikkoja miehellä oli toki useampaankin osumaan. Vielä kun Jaakko Lääti iski kiekon häkkiin puoliminuuttia edellisestä näyti peli selvälle. selvää näiden joukkueiden kohtaamisessa ei ole kuin se että viimeiseen asti taistellaan, niin nytkin. Kun erää oli jäljellä vain muutama minuutti otti vieraan maalivahdin pois pelatessaan ylivoimaa ja kokenut pelimies Simo Rouvinen tulitti kiekon ohi Lavin. Vielä samalla minuutilla oli jälleen asialla S. Rouvinen tuoden vieraat jo maalin päähän kun erää oli jäljellä vain 3 minuuttia. Läpi ottelun peliään parantanut Lääti ratkaisi ottelun lopullisesti 2 minuuttia ennen päätöstä karvatessaa kiekon vahvasti itselleen vastustajan päädyssä ja toimittamalla kiekon myös verkon perille. näin loppulukemat 7-5 taululle.
 
Huhu huh olihan peli tuumasi valmentaja Ampuja.
-Täytyy antaa tunnustusta kaikille mutta kyllähän meillä pakit teki ison homman kun vielä ainoa pakin paikalla pelaavakin lensi suihkuun kesken pelin niin kolmella mentiin loppuun. Hyvin ukot jaksoivat onneksi.
-Hyvin saman tyyppinen kuin aikaisemmat kohtaamiset tunnetta ja vaarallisia tilanteita melko lailla kiteytti kapteeni Tirkkonen